KINDERKUNSTROUTE

ECO ROBOTS ZIEN HET LICHT;

Onder leiding van kunstenaar Gerke Procee zijn leerlingen van groep 8 van basisschool De Lichtbron deze weken ijverig aan het werk geweest om een eigen Eco-Robot te bouwen.

De leerlingen konden hun creativiteit hierbij botvieren met allerlei afvalmateriaal.

Vanuit dozen vol met elektronisch afval konden de leerlingen materiaal kiezen om daarmee hun eigen robot te bouwen. Heel enthousiast werkten ze urenlang geconcentreerd aan hun eigen creatie, ieder vanuit zijn of haar eigen fantasie en creativiteit.

Terwijl docent Martin Lanting waar nodig een oogje in het zeil hield gaf Gerke Procee de leerlingen de noodzakelijke instructies en voorzag hen tijdens het ontwerpproces zo nodig van advies.

Elke leerling liet op eigen wijze zien dat het de eigen fantasie vorm kan geven, ieder kind is ten slotte een kunstenaar in de dop.

Dat je met allerlei afval iets moois kan maken en het in de vorm van een kunstwerk zo een tweede leven kan geven was ook voor de kinderen een grote verrassing.

Deze bijzondere activiteit van de Stichting Keunstkrite is een eerste opstap naar de Kunst & Cultuur week die loopt van 31 mei t/m 9 juni.

Wat zullen de leerlingen trots zijn als hun Eco-Robot straks deel uit maakt van de kinderkunstroute, die plaats vindt tijdens “Rondje Kunstzinnig” de jaarlijkse kunstroute in de gemeente Achtkarspelen.

De door de leerlingen gebouwde Eco-Robots zullen tijdens het “Rondje Kunstzinnig” op de 5 locaties in Buitenpost worden tentoongesteld.

Kunstenaar Gerke Procee tijdens het lesgeven

 

POP-UP GALERIE

KUNST, KIJKEN EN KOPEN;

Iedere deelnemende kunstenaar aan Rondje Kunstzinnig heeft 3 schildersdoekjes van 15 x 15 cm ontvangen van de Keunstkrite in het kader van het 15 - jarig bestaan. De kunstenaar was vrij in uitvoering en/of bewerking van het doek.

Deze werken worden tijdens de kunstweek geëxposeerd en verkocht in de POP-UP galerie die voor deze gelegenheid is gesitueerd in het sociaal cultureel centrum "It Koartling".

De verkoopprijs per kunstwerk is 40,- euro, waarbij de gehele opbrengst voor de kunstenaar is. Bij verkoop wordt er een nieuw kunstwerk geplaatst van dezelfde kunstenaar.

Op deze manier is het een continu wisselende expositie gedurende de week.

De POP-UP galerie is open van 1 juni t/m 9 juni van 13:00 - 16:00 uur.

It Koartling, Schoolstraat 31, Buitenpost 

Kunst van Erik de Boer

Kunst van Gwendolyn van Essen

 

KUNST & KITSCH

KUNST & KITSCH;

Op woensdag 5 juni, zal er in het "It Koartling" een Kunst & Kitsch middag plaatsvinden.

Expert Wouter van Schaik zal deze middag voorwerpen beoordelen en taxeren van bezoekers.

Bezoekers kunnen max. 2 voorwerpen/objecten meenemen, de kosten voor de taxatie en beoordeling bedraagt 2,- euro per object. 

De Kunst & Kitsch middag is open op woensdag 5 juni van 13:00 - 16:00 uur.

It Koartling, Schoolstraat 31, Buitenpost 

Iedereen is van harte welkom!

Wouter van Schaik tijdens een taxatie

JUBLIEUMACTIE KANS & KUNST;

Dit jaar is er een jubileumactie in het kader van ons 15- jarig bestaan, "Kans & Kunst": Met een kanskaart maakt elke bezoeker kans op een kunstwerk naar keuze!

Op elke locatie kun je voor slechts 2,50 euro een kanskaart kopen. Hiermee maak je kans op een kunstwerk van één van de deelnemende kunstenaars ter waarde van 250,- euro.

Na afloop van de kunstweek worden de kanskaarten verzameld en de winnaars bekend gemaakt!

Voorkant Kanskaart

Achterkant kanskaart

 

Sponsors