Op 1 augustus is het nieuwe magazine uitgekomen, dit jaar is er gekozen voor een A5 formaat, handzamer en makkelijker mee te nemen in je tas.

Voor meer info over de deelnemende kunstenaars en hun werk, kunt je hier alvast het digitale magazine bekijken:
 
De magazine's (3000 stuks) worden verspreid door de gemeente Achtkarspelen en daarbuiten, tevens zijn ze op alle deelnemende locaties gratis verkrijgbaar.
 

TRAILER 2023

Alvast een voorproefje voor de komende kunstroute?
Met dank aan Hairy Pixel Production, die deze fantastische video heeft gemaakt.

KUNSTROUTE 2023

 

Welkom bij de 14e editie van Rondje Kunstzinnig! Een kunstroute door de gemeente Achtkarspelen waarbij Kunstenaars op bijzondere plekken hun kunst exposeren.

Twee dagen lang kun je genieten van de kunst van 34 kunstenaars geclusterd op 15 prachtige lokaties. 

Noteer alvast de datum's in uw agenda; Op 2 en 3 september; Kunstroute "Rondje Kunstzinnig" van 11.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom!

Voorafgaand en tijdens de kunstroute is er een overzichtsexpositie in het gemeentehuis in Buitenpost. Hier hangt/staat van elke deelnemende kunstenaar een werk, zodat je alvast een idee hebt wat er zoal te zien is, ook kun je op deze manier kun je eigen route samenstellen.

Looptijd: 8 augustus t/m 28 september

 

KUNSTENAARS 2023

 

THEMA 2023

Het thema "omgekeerde wereld" kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt.

In kunst en literatuur kan een omgekeerde wereld verwijzen naar een voorstelling van de werkelijkheid waarin de gebruikelijke orde der dingen is omgekeerd of omgedraaid. Dit kan worden gebruikt als metafoor om thema's als machtsdynamiek, sociale normen of de aard van de werkelijkheid zelf te verkennen.

In het algemeen kan het concept van een omgekeerde wereld een inspiratie zijn voor kunstenaars om aannames ter discussie te stellen en alternatieve perspectieven te verkennen.

Daarom kunnen kunstenaars zo goed de wereld van een andere kant bekijken. En kunnen ze jou als mee-kijker helpen, de wereld op een andere manier te bekijken.

ROUTE KAART 2023

Sponsors