Digitale magazine

Kunstroute “Rondje Kunstzinnig’’ op 25 en 26 mei 2019

Kunstroute ‘’Rondje Kunstzinnig’’. Een heel weekend bijzondere exposities en kunstactiviteiten in Surhuisterveen met aansluitend open ateliers in en om Achtkarspelen.  In de afgelopen jaren is Rondje Kunstzinnig gegroeid van een kleinschalige kunstroute naar een bekend terugkerend evenement.

Samenwerken in de breedste zin van het woord. We willen graag op laagdrempelige wijze bewoners, bezoekers en kunstenaars verrassen en verbinden. Dit doen we door verschillende kunstenaars in meerdere ateliers bij elkaar te laten exposeren. Dit jaar vieren we het 10-jarig jubileum van de Keunstkrite, en staan alle activiteiten in het teken van het thema “Keunst ferbynt! / Kunst verbindt!”

 

 

Kunstroute Rondje Kunstzinnig geeft het startschot met exposities van 25 kunstenaars op 12 unieke locaties in de gemeente.
Het publiek is welkom bij open ateliers en zogenaamde “clusterlocaties”.

Op “clusterlocaties” exposeren een aantal kunstenaars samen rond een bepaald thema. Stichting Keunstkrite Twizel zoekt daarvoor steevast monumentale of anderszins mooie gebouwen uit en de locaties wisselen ieder jaar. In verband met het 10-jarig jubileum van de Keunstkrite is het thema dit jaar “Kunst verbindt (mensen, tijden, plaatsen)” en staat het dorp Surhuisterveen centraal.

De Kunstroute leidt langs 6 clusterlocaties, waaronder de Doopsgezinde kerk in Surhuisterveen, de Walburgakerk in Drogeham en de Petruskerk in Twijzel, en 6 open ateliers. Opvallend is het grote aantal debutanten voor de kunstroute: maar liefst 10 nieuwe namen prijken op de deelnemerslijst. De Keunstkrite hoopt op hogere belangstelling en meer bezoekers. Er is een breed aanbod van ruimtelijk werk, beelden, schilderijen en tekeningen, fotografie, digital art, porselein, keramiek en textiel.

De deelnemende kunstenaars zijn: Joke Ket, Theo Horneman, Klaas Winter, Hinke Klijnstra, Wiepie Hoekstra, Hans Schellinghout, Rita Bakhuijsen, Faye Postma, Janny Baas, Marja Dijkstra, Theo Kompier, Andries Hogenhuis, Wietske Elzinga, Tamme Hoekstra, Anja Kuipers, Richtsje Veenstra, Marja Griede, Gerda de Voogd, Roelie Winter, Folly Spoelstra, Suzan Bosch, Mascha de Lange, Houdrie Slofstra, Djoeke Postma en Pytsje Cuperus.

Routekaartje