DEELNEMERS KUNSTROUTE ZATERDAG 25 MEI EN ZONDAG 26 MEI

Faye Postma

Faye maakt digitale schilderijen, ook wel digi-art of mixed media genoemd. Deze zijn abstract en vaak kleurrijk. Op dezemanier geeft zij weer hoe de werkelijkheid wordt ervaren door haar innerlijk. Kijk om je heen wat is echt , wat niet.
http://fayepostma.nl

Wietske Elzinga

Mijn naam is Wietske Elzinga en woon in Drachten. Ben vanaf jongs af aan al beeldend bezig en fotografie is een van de middelen waarmee ik me kan uiten. Mijn werk kan worden omschreven als fine-art met een duistere kant. Menselijke emotie en de natuur Staan vaak centraal in mijn werk. Het bewerken van mijn foto’s zijn onderdeel van het hele proces en ik bewerk graag zoals ik een tekening maak.
Vorig jaar won ik de fotografie prijs van Keunstkrite.

http://wietskeelzinga.com

Theo Kompier

Mijn naam is Theo Kompier en ben in mijn vrije tijd natuurfotograaf, waarbij ik voornamelijk vogels fotografeer. Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door vogels en dan met name Roofvogels. Als kind tekende ik altijd koppen van Roofvogels. Toen ik ouder werd en geld had voor een camera ging dit over in fotograferen van vogels. Inmiddels vele jaren verder heb ik een eigen website waar ik mijn foto’s in een Vogel ABC plaats en houdt ik ook een dagboek bij. Dit alles om mensen met een andere blik naar de natuur te kijken.

http://tdk-fotosite.nl

Tamme Hoekstra

Exposities
Eindexamenexposiete ABK Minerva, Martinihal Groningen; Galerie ‘Op Zolder’, Smilde Pips Gallery, Leeuwarden
Galeri Ø-værk, Rudkøping, Denemarken; Galerie Verhaar, Wassenaar
Eigen atelier; 10 jaar FRIA, groepsecpositie Averotoren Leeuwarden; Onthulling carillon te Surhuisterveen
Deelname kunstmaand Ameland; Onthulling carillon Zorgcentrum Hendrik Kok, Rolde
Exposities in eigen atelier; 1e Friese grafiekbiënnale, Lawei Drachten

http://tammehoekstra.com

Suzan Bosch

Suzan Bosch kunst & sociale vernieuwing
In mijn atelier experimenteer ik met allerlei natuurlijke materialen en trage technieken voor de kunstwerken die ik in opdracht maak met handgeschept papier en vilt. In organisaties ontwerp ik artistieke werkvormen en bijeenkomsten voor bezinning op vernieuwing.
Mijn werk gaat over de kracht van natuur, over tijd, aandacht en verbinding. Wat mij drijft is mijn eigen verwondering over zoveel schoonheid in en om ons heen, zoveel mogelijkheden om daar iets mee te doen. Ik ontwikkel me meer en meer richting community art: samen iets van schoonheid maken met materialen van dichtbij, en ondertussen zinvolle gesprekken voeren over wat er leeft in en tussen ons. Om zo stil te staan bij wat er gaande is en nieuwe vormen te vinden voor de toekomst.
Ieder aspect in de natuur heeft schoonheid en functie, en is verbonden aan het grotere geheel. Dat raakt mij en probeer ik te vertalen in mijn kunst, ook in het licht van de uitdagingen van deze tijd. Met mijn werk wil ik mensen verleiden om anders te gaan kijken naar wat vanzelfsprekend is en wat onbekend lijkt, ook in relatie tot elkaar.

http://suzanbosch.com

Roelie Winter

Klassieke kunstacademie basis jaar
Enkele jaren les van Pier Bosma Kollumerpomp, speksteen
Vele jaren les van Telma Kelner Noordwolde, gegoten beelden.

roeliewinter@hotmail.com

Richtsje Veenstra

Ik ben inmiddels 20 jaar bezig met schilderen. Ik werk met aquarel, soft pastel, acryl maar de laatste jaren voornamelijk met olieverf.
Een voorkeur voor een onderwerp heb ik niet. Het schilderen van dieren vind ik net zo boeiend als het schilderen van een stadsgezicht.
Meestal zijn mijn werken realistisch maar een enkele keer waag ik me eens aan een abstract werk.

r.veenstra75@upcmail.nl

Rita Bakhuijsen

Rita Bakhuijsen geboren 1950 in Amsterdam woont nu in Warfstermolen. 1 jaar Koninklijke academie Den Haag en 5 jarige vakopleiding Haarlem/Leiden studeerde in 2009 af en heeft zich tijdens haar studie verdiept in de klassieke schilderstechnieken. Mijn werk bestaat uit ( zelf)portretten, stadsgezichten, eenzaamheid en landschappen. Ik werk met olieverf en de intensiteit van de kleuren wordt groter door de werking van voorgaande lagen opvallend aan mijn werk is het contrast tussen licht en donker. Ik exposeer regelmatig en heb een aantal nominaties en vermeldingen in diverse kunstboeken.

www.ritazza.exto.nl

Pytsje Cuperus

Ik schilder met gekleurde en gekaarde schapenwol met behulp van de droogvilt-/naaldvilttechniek. Opgegroeit bij de Waddenzee is de waddenomgeving en het fryske landschap mijn inspiratiebron.

http://teetundehollen.nl

Marja Dijkstra

2012-2017 studie a/d Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. Afgestudeerd met houtskoolwerken, waarvoor de Prix de Norvège werd toegekend.
Exposities op diverse plaatsen in Nederland en Duitsland..
Werk voornamelijk met houtskool, pastel en olieverf.
Werk wat ik wil tonen komt uit de serie “grienestjer”. Dit project sluit ik af met oa een expo in Vijversburg. Momenteel onderzoek en werk ik in samenwerking met een beeldhouwer, aan een thema over de Greiden.

http://marjadijkstra.nl

Klaas Winter

Diverse cursussen op fotografiegebied gevolgd, o.a. portret en model en studio fotografie.

kwinter45@outlook.com

Janny Baas

De technieken Onderglazuur, opglazuur en majolica heb ik mij door workshops eigen gemaakt. Ik maak gebruik van biscuit of geglazuurd porselein.

t.baas56@chello.nl

Houdrie Slofstra-Stulp

Nog maar 2 jaar geleden ben ik begonnen met schilderen in ons dorpshuis It Koartling in Buitenpost. Ik geniet van het ontstaan van een schilderij; werken met licht en schaduw; jezelf verliezen in het thema en verwonderd zijn door wat er op het doek ontstaat.
Mijn inspiratie vind ik in mensen, dieren, natuur: alles wat me raakt wil ik vastleggen en delen.
Ik hoop dat u er ook van geniet!

houdrie@gmail.com

Hans Schellingerhout

1 jaar plateelschilder (delfts blauw), een aantal jaren poppenspeler, na de pensionering les in boetseren bij Dineke Taal, Margreet Wiersma en Jacomijn Steen, nu beeldhouwles bij Thelma Buttler.

schellij@xs4all.nl

Gerda de Voogd

Gerda de Voogd, Groningen-Stad. Mijn Passie voor het Wad leg ik vast op mijn landschaps- en macrofoto’s. Ik word geraakt door de kleurrijke luchten op het Wad, zandstructuren en mooie strandvondsten langs de vloedlijn. Deze foto’s exposeer ik regelmatig in Groningen-Stad en Ommeland en zijn te koop / te bestellen. Ook deel ik mijn passie voor het Wad en de fotografie graag met anderen. Dus geef ik het hele jaar door fotocursussen en in het voor- & najaar een aantal workshops fotografie aan het Groningse / Friese Wad. De WaddenExpress (een VW-beauty uit 1969 van Waddenreisbureau Tour de
Wadden uit Groningen) brengt ons van Stad naar t Wad. Daar aangekomen, leggen we de zonsondergang vast in combinatie met eb op het Wad. Daarnaast schrijf ik, bij mijn eigen foto’s, kleine gedichtjes in het Gronings. De gedichtjes bestaan elk uit elf woorden, ze heten dan ook Elfjes. Een Elfje is een officiële dichtvorm. Ze zijn op een fotokaart te koop.

http://fotodevoogt.nl

Folly Spoelstra

Folly is afgestudeerd aan de NHL als 2 dimensional art, 3 dimensional design en audiovisiual. In juni 2019 studeert zij af aan de Klassieke Academie in Groningen. Een groot voorbeeld voor haar is de Duitse expressionistische kunstenares Käthe Kollwitz – (1867-1945). Zij gaf haar figuren een stille uitdrukkingsvorm, om haar aanklacht kracht bij te zetten.
Folly geeft ook een sterke uitdrukkingskracht aan haar figuren door een grote vereenvoudiging van de vorm en een streven naar een abstracte, stilerende monumentaliteit.
Hoewel Folly klassiek is opgeleid experimenteert zij in haar werk met ideeën en methodieken, waarmee zij een eigentijdse wereld creëert.

http://picdeer.com/follyspoelstra

Anja Kuipers

Sinds 2007 mocht ik ontdekken dat je met klei iets kunt creëren.
Zo kun je met klei in verbinding komen met je innerlijk. Je innerlijk daardoor zichtbaar krijgen.
In verbinding komen met de ander door in verbinding te zijn met jezelf.
Zo gaat mijn voorkeur dus uit naar de mens én zijn gevoelens. Belangrijk is daarbij ook mijn beloofsbeleving.
Ieder mens wordt geboren met een “leeg hart” die door het leven gevuld mag worden met Liefde (o.a. God) of angst (de
ervaringen).
Mijn motto is Leef, Lach en heb Lief. Dit omvat voor mij mijn leven in de omgang met de mens om mij heen

anja-w-kuipers@hotmail.com

Andries Hogenhuis

Ik schilder realistisch. De laatste jaren schilder ik voornamelijk modellen en portretten. De portretten van de modellen die ik schilder ademen rust en verstilling uit. Op de schilderijen heerst een sfeer van romantiek en vrede.
Waarom vrouwen? Ik weet het niet. Ik denk dat het komt omdat ik geraakt wordt door de schoonheid van het vrouwelijk naakt. De esthetiek daarvan.
Maar ook het proces daar naar toe raakt me nog steeds ontzettend. Het intieme contact met het model en de serene uitstraling die zo’n model krijgt als ze naakt poseert ontroert me steeds weer.

http://andrieshogenhuis.nl

Mascha de Lange

Van kleins af aan ben ik gefasineerd door de wereld om mij heen, met de natuur en dieren als grootste inspiratiebron. De prachtige details, kleuren, vormen en structuren bleven mij boeien. En zo ontstond mijn liefde om beelden te willen creëren.
Fotografie is voor mij een middel om die beelden vast te leggen

Joke Ket

Opleiding 3 jaar zomeracademie Kunstenaarsbond. Het volgen van diverse Masterclasses (nu) kunstacademie Friesland
Vanaf 1997 geëxposeerd in binnen en buitenland in diverse galeries. Hieronder een kleine greep daaruit Galerie La Lanka-Tijnje; Galerie New Greenwich Village-Zuidwolde; Galerie Izarte-Zutphen; Galerie Kunst en Kleur-Blokzijl; Galerie Marjanne Fakkers-Alkmaar; Kunstenaarsbond-Amsterdam; Vietnamese Ambassade presentatie door de Ambassadeur; Galerie Van Henken-Leeuwarden; Galerie Van Haringsma-Beetsterzwaag; Galerie Ogenblik-Leeuwarden; Galerie Kunst en Kleur-Kalenberg

Samen met mijn 2 zusjes beheren we sinds enkele jaren een leegstaand winkelpand in Burgum waarin we elke 2 maanden wisselende exposities brengen.

http://schildereizen.com