Ontdek de boeiende wereld van Kunst & Cultuur in het gemeentehuis van Achtkarspelen!

Vier keer per jaar organiseert de Stichting Keunstkrite exposities van niveau, waarbij de werken van lokale kunstenaars en nieuw talent uit de omgeving tentoongesteld wordt.

De exposities worden feestelijk geopend door de wethouder van Kunst & Cultuur. Een unieke kans om kennis te maken met de kunstenaars en meer te horen over hun werk.

Of je nu een echte kunstliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig, de exposities in het gemeentehuis van Achtkarspelen zijn een must-see voor iedereen! En het beste van alles is dat de exposities  gratis te bezoeken zijn tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Kom, kijk en geniet!

MARIEKE VAN LEEUWEN

Het werk van Marieke van Leeuwen kenmerkt zich door de termen: doorleeft, doorwerkt, dol op details.

Voor Marieke staat het thema ‘De wereld is vreemd’ centraal in al haar werk.

Het leven is vol prachtige dingen en tegelijkertijd is er de
broosheid van het bestaan. Marieke laat graag de mooie, tere kant van het leven zien, maar ook de rauwe kant die onlosmakelijk bij het leven hoort.

Haar werk kenmerkt zich door veel aandacht voor details. Dit laatste brengt ze naar voren in de ruwe huid van keramiek in combinatie met haar vele kleurrijke glazuren.

Ze past verschillende technieken toe in haar werk; boetseren, schilderen en het werken met metaal in combinatie met keramiek.

Website: www.ateliermariekevanleeuwen.nl

 

WIA BOUMA

Natuur is Wia haar grote inspiratiebron. Aandacht voor de natuur betekent voor mij ook aandacht voor het natuurlijke in de mens zelf, zoals de seizoenen als ritme in het menselijk leven.

Hoe het landschap resoneert met jouw innerlijk. Beleving, gemoedsstemming en sfeer zijn belangrijk in Wia haar werk.

Dit vertaalt zich ook in haar manier van schilderen. Ik werk het liefst zo direct mogelijk op het doek of paneel want het gaat ook om wat er gebeurt tijdens het schilderen zelf, het omgaan met de materie, het opbrengen van de verf; soms transparant, verfijnd en tastend, dan weer meer robuust.

“Als ik buiten ben verwonder ik mij altijd weer over dat bijzondere vermogen van het landschap om iets innerlijks te reflecteren”

Website: www.wiabouma.nl

 

 

JAN HUITEMA

De natuur is mijn grote inspiratiebron. Mijn schilderijen en foto’s geven mijn verwondering
weer en mijn bewondering voor de krachten in de natuur.

De natuur laat een voortdurende ontwikkeling zien van tot bloei komen en vergaan. Ook de vergankelijkheid heeft zijn schoonheid. Ik ervaar de schepping als een kosmisch gebeuren, waarin de microwereld een weerspiegeling is van de macrowereld.

Ik word geraakt door details die ik “toevallig” tegen kom. Ik probeer de betovering in close-
up foto’s te vangen.

Al schilderend beleef ik de natuur op een andere manier. Mijn schilderijen zorgen voor een intuïtieve verwerking. Het ontstaan van het schilderij is een natuurlijk proces. Zoals in de natuur het toeval, het onverwachte een grote rol speelt, zo geldt dat ook voor mijn schilderproces.

Website: www.jghuitema.nl

 

ROMMY HOFSTRA

Rommy maakt schilderijen, die voornamelijk kleurrijk en figuratief zijn.

De onderwerpen zijn klassiek. Namelijk stilleven, model en landschap. De techniek is acrylverf op papier of doek.Naast schilderijen drukt ze ook monoprints.


De inspiratie voor haar werk haalt ze uit haar omgeving. Bij het maken van een schilderij of drukken van een monoprint vind ze het belangrijk de vrijheid te hebben om te experimenteren en het
onderwerp vrij te interpreteren.

Website:www.rommyhofstrakunst.nl

Sponsors