Jaarprogramma 2013

Keunstkrite presenteert ook in 2013 een spetterend kunstzinnig en inspirerend programma!

19 januari 2013
Twizeler Snertwiif of Snertfint – jaarlijkse snertkookwedstrijd en -kuier

Mei-augustus 2013
Zonnig Twijzel – het hele dorp staat in het teken van de zonnebloemen. Zaden worden samen met een lespakket uitgedeeld op de basisscholen in Twijzel en er worden huis aan huis zakjes zaad verspreid. In de zomermaanden is er een zee van zonnebloemen!

25/25 mei 2013
Rondje Kunst(zinnig) Achtkarspelen - kunstroute langs open ateliers in de gemeente Achtkarspelen. Deelnemers exposeren gedurende het daarop volgende jaar in de wethouderskamer op het gemeentehuis in Buitenpost.

Tevens start Week van de Amateurkunst. De Keunstkrite coördineert de activiteiten in de regio Noord oost Friesland.

juli/augustus 2013
Expositie de beeldentuin: keramiek Karel Sterk, florale objecten Anja Klok, plukgedichten Dichterscollectief De Ferwevers.

10 augustus 2013
Presentatie project Nieuwste Steentijd door Paul Dennis Edens. Determinatie gevonden stenen en artifacten Jan F. Kloosterman (IJstijdenmuseum). Inbreng bouwmateriaal, bakstenen en natuurstenen en verhalen op locatie Frytsjam te Twijzel.

31 augustus 2013
Keunstkrite Kunstmarkt – kleinschalige kunstmarkt voor amateur kunstenaars uit de regio. Locatie: Botanische tuin De Kruidhof te Buitenpost.

september en oktober 2013- Achtkarspelen 675!! – gemeentebreed jubileumfeest waarbij de Bibliotheken Noordoost Friesland, de Stichting Oud Achtkarspelen en de Keunstkrite activiteiten coördineren. De Keunstkrite richt een drietal exposities in en organiseert een bierproeverij in het voormalige kloosterbrouwhuis te Gerkesklooster.

14 september 2013
Achtkarspelen 675!! - Opening te Gerkesklooster met Bierproeverij in het voormalige brouwhuis van het klooster (Oude HV-kerk).

1 oktober t/m 26 oktober 2013
Achtkarspelen 675!! Expositie tekeningen Harmen van der Bij (gemeentehuis Buitenpost), expositie foto’s monumentale kerken Regnerus Steensma (bibliotheek Buitenpost), expositie aquarellen historisch Achtkarspelen Ben Datema (bibliotheek Surhuisterveen).

december 2013
Winterconcert Petruskerk Twijzel

Meer weten? Mail ons, bel of kom langs!