Muziek op de Jan Ritskes Poëzienacht: Anne Zwaga en Stephan Jankowski Activiteiten, Jan Ritskes Poëzieprojecten, Muziek, Nieuws

Saxofonist Anne Zwaga

Saxofonist Anne ZwagaDe muziek tijdens de Jan Ritskes Poëzienacht wordt verzorgt door topsaxofonist Anne Zwaga uit Leeuwarden.

Anne Zwaga speelde met vele bekende artiesten en toerde met verschillende formaties in binnen- en buitenland. Hij speelde o.a. met: de Platters, Gorden, Lee Towers, en big bands zoals The New Bigband of the Concertgebouw. Voorts nam hij deel aan projecten gewijd aan Frank Zappa en Johnny Guitar Watson .

Anne is artistiek leider van het gezelschap Blau Hynder. Hij maakte met dit gezelschap de muziektheater-voorstellingen Funk Me Up en Hurt Like Hell. Met deze laatste voorstelling was hij te zien op het Oerol festival van 2009.

Anne Zwaga speelt vanavond samen met gitarist Stephan Jankowski.
Stephan studeerde gitaar aan het GIT in Los Angeles en aan het conversatorium in Hilversum. Hij was gedurende 10 jaar elektrisch gitarist in Upside Down, de begeleidingsband van saxofoniste Rosa King waarmee hij de halve wereld rondtoerde. Hij werkte mee aan producties of CD’s van Georgie Fame, Hans Dulfer, Hans Zilver, Fronk,Arthur Umbgrove, Hot Bolshevik, Double Brown, Sister Sledge, The Watchman, Wouter Kiers, Aggieland, Philip Kroonenberg, Big Jay McNeely en vele anderen.

Meer informatie over Anne Zwaga vind je op zijn website: www.annezwaga.nl

Muziek op de Jan Ritskes Poëzienacht: Anne Zwaga en Stephan Jankowski
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)